Advocaten uit de provincie Groningen
Deze advocaten staan op alfabetische volgorde van vestigingsplaats. Uw kantoor als eerste vermelding in beeld? Informeer eens bij de webmaster.Groningen (Stad)
Advocatenkantoor Grimm
Noorderhaven 58-60/15
9712VM Groningen
050-5892500
info@advocatenkantoorgrimm.nl
www.advocatenkantoorgrimm.nl
Advokatenkantoor Nwe Ebbingestraat
Nieuwe Ebbingestraat 45
9712 NE Groningen
050-3122945
info@aknieuweebbingestraat.nl
http://www.aknieuweebbingestraat.nl
L&W Advocaten en belastingadviseurs Groningen
Zuiderpark 15
9724 AG Groningen
Postbus 604
9700 AP Groningen
050-360 37 68
http://www.advocaten-groningen.nl
Tiebout Advocaten
Praediniussingel 1
9711 AA GRONINGEN
050-3663737
info.groningen@tiebout.nl
http://www.tiebout.nl
Stadskanaal
Advokatenkantoor Visser c.s.
Bezoekadres: Hoofdkade 108
9503 HE STADSKANAAL
Postadres: Postbus 253
9500 AG STADSKANAAL
0599-650999
info@advokatenkantoorvisser.nl
http://www.advokatenkantoorvisser.nl
Link naar onze site en wij linken naar uw site terug!!! Hierdoor komen beide sites hoger in de resultaten van Google en klikken toekomstige cliënten sneller naar uw site door op onze site omdat zij niet uw website hoeven in te typen op hun zoekmachine. (nieuw beleid sinds september 2007. Maar mocht u geen eigen website hebben of geen links kunnen programmeren dan kunt u tich verzoeken om plaatsing.
Wat valt er onder vreemdelingenrecht?
Vreemdelingenrecht wordt ook wel migratierecht genoemd. Er valt alles onder wat te maken heeft met verblijf in Nederland als niet-Nederlander zoals: visa; verblijfsvergunningen asiel oftewel verblijf voor asielzoekers c.q. vluchtelingen; verblijfsvergunningen regulier bijvoorbeeld voor familievorming, gezinshereniging, studie, werk, de kennismigranten of vanwege medische redenen; het in vreemdelingenbewaring nemen van en uitzetten van illegalen en dergelijke. Wat er mee samenhangt zijn procedures rond de verkrijging van her Nederlanderschap. De wetten en regelgeving op dit gebied zijn: de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de Vreemdelingenwet (Vw), het Vreemdelingenbesluit (Vb), het Vreemdelingenvoorschrift (Vv), de Vreemdelingencirculaire (Vc) en de Rijkswet op het Nederlanderschap.
Om wie gaat het?
Verblijfsvergunningen of visa worden aangevraagd door vreemdelingen of door Nederlanders voor een vreemdeling. Mensen die een visum aanvragen krijgen in eerste instantie te maken met de overheid in de vorm van de Visadienst (Ministerie van Buitenlandse Zaken). Verblijfsvergunningen of machtigingen tot voorlopig verblijf (mvv een soort visum voor langere tijd dat je nodig hebt om in Nederland een verblijfsvergunning te mogen aanvragen) worden aangevraagd bij de IND (Ministerie van Justitie). Mocht de aanvraag worden afgewezen (en ook het bezwaar daartegen als dat mogelijk is -- niet bij asiel--) dan rest alleen nog beroep bij de rechtbank. Lees hierover meer op http://www.vreemdelingenrecht.com.